Linear Orderings of Tridimensional Grids - Muradian, David H. (Mathematical Problems of Computer Science, 2021)
Գրաֆի մինիմալ համարակալում գտնելու խնդիրը սահմանվում է հետևյալ կերպ: Պահանջվում է գտնել տրված գրաֆի գագաթների այնպիսի տեղաբաշխում թվային առանցքի վրա, որ էջերի երկարությունների գումարը լինի նվազագույն, որտեղ էջի երկարությունը նրան կից գագաթների համարների տարբերության բացարձակ արժեքն է: Այս աշխատանքում նկարագրվում է մինիմալ համարակալումների դասը եռաչափ ցանցերի մի մասնավոր դեպքի՝ երեք պարզ շղթաների դեկարտյան արտադրյալի համար, որոնցից մեկն ունի երկու գագաթ: